Til innholdet

Varastetut autot, arvoltaan yli 200.000 euroa saatiin takaisin omistajilleen rajat ylittävän yhteistoiminta Recovery-operaation toimesta. Operaation suoritti GSGroup.

Elokuun alussa varkaat murtautuivat Osbyssa Etelä-Ruotsissa omistajan taloon ja varastivat Porsche 911:n ja Audi S8:n avaimet.

GSGroup 24/7 hälytyskeskus ryhtyi välittömiin toimiin saatuaan varkaudesta ilmoituksen. GSGroup on suorittanut vastaavia Recovery-operaatioita vuodesta 1992 lähtien, ja tässä tapauksessa kuten monessa muusakin, se osoitti, että pitkä kokemuksemme ja laaja yhteistyöverkostomme oli ratkaiseva tekijä. Autovarkaudet ovat usein järjestäytyneen rikollisuuden suorittamia ja heidän kiinnisaamisensa vaatii ammattimaisia palveluja.

GSGroup hälytyskeskus sai autoista ensimmäiset signaalit Tukholman pohjoispuolella. Ruotsin poliisi ja GSGroup olivat tähän mennessä tiiviissä yhteistyössä, ja kävi selväksi, että autot olivat matkalla ulkomaille. Analysoituaan signaalit ja muut tekijät GSGroup tiesi, että autot olivat lautalla kohti Latviaa.

GSGroupilla on laajennettu kumppaniverkosto kaikkialla Euroopassa. Latvia ei ole poikkeus. Tässä vaiheessa GSGroupin lisäksi operaatioon osallistui Ruotsin poliisin lisäksi myös Latvian poliisi- ja Latvian tulliviranomaiset.
GSGroupin etsintäryhmä Latviassa teki yhteistyötä poliisin ja tullin kanssa ja pian sen jälkeen, kun lautta oli saapunut satamaan, he saivat signaaleja varastetuista autoista. Ruuan kuljettamiseen naamioitu rekka vedettiin syrjään. On reilua sanoa, että kuorma-auto ei kuljettanut mitään herkullista syötävää, vaan kaksi luksusautoa. Asiakas sai 200.000 € autonsa takaisin ja vakuutusyhtiö säästi mojovan summan!

 

Rikolliset etsivät aina uusia tapoja varastaa autoja ja muita laitteita. Tämä Recovery-operaatio, kuten monet muutkin, osoittaa, että kokemus ja tieto ovat ratkaisevia. Vain "musta laatikko" yksin ei olisi mahdollistanut tapauksen selvitystä. Keskeinen tekijä on ihmisen osallistuminen operaatioon ja kyky tehdä johtopäätöksiä saatavilla olevien tietojen perusteella. GSGroup on jälleen kerran osoittanut, että heillä on hallussaan nämä tiedot ja taidot, mikä vaatii vuosien kokemuksen.