Til innholdet

Varastettu Porsche 911 GT3 RS löytyi GSGroupin GPS-paikantimella

Teknologia ja hyvä yhteistyö Ruotsin poliisin kanssa olivat ratkaisevan tärkeitä autovarkaiden kiinniotossa.

Suuri sininen kuorma-auto sammuu levähdysalueella lähellä E4-tietä. Ruumassa on kaksi varastettua autoa, joiden arvo on yli 350 000 €. Kuljettaja ei kuitenkaan tiedä, että GSGroupin etsintätiimi seurasi auton sijaintia.

Helsingborg, Ruotsi

- Tämän tyyppinen Porsche on harvinainen, joten on selvää, että se herättää ylimääräistä huomiota, sanoo GSGroupin toimitusjohtaja Espen Ranvik autosta, joka on nyt ilmoitettu varastetuksi.

Tämä ei ole mikä tahansa auto. Se on täysin varusteltu Porsche 911 GT3 RS, auto, jonka arvo on noin 2,5 miljoonaa Ruotsin kruunua. Auton omistajan huomattua, että se oli varastettu, GSGroupiin otettiin välittömästi yhteyttä.

Auto on liikkeessä

GSGroupin etsintätiimi hakee auton tiedot nopeasti ja aktivoi seurantalaitteen. Laite asetetaan niin sanottuun "seurantatilaan" ja hakutoiminto alkaa. Kissa ja hiiri -leikki, varkaita teknologiaa vastaan.

Saamme signaaleja siitä, että auto on liikkeessä. Tarkemmin sanottuna E4-tiellä itään kohti Tukholmaa, kertoo GSGroupin Recovery -myyntipäällikkö Klas Wassberg.

Jonkin ajan kuluttua signaalit osoittavat, että auto on pysähtynyt. Sijainti osoittaa, että kuorma-auto on levähdysalueella.

- Etsintäryhmä on käynyt tiivistä ja hyvää vuoropuhelua poliisin kanssa, ja tämä on ratkaisevan tärkeää tällaisissa tapauksissa. Kun saamme tiedon auton pysähtymisestä, ilmoitamme koordinaatit poliisille, joka on nopeasti paikalla, Wassberg jatkaa.

Poliisin saapuessa paikalle, Porschea ei näy, vaan suuri sininen kuorma-auto. Perävaunun sisällä kuljettaja on yrittänyt piilottaa sisällön pressun alle, mutta auto on siellä, ja muutakin. Pressun alla on myös RAM 1500 Crew Cab -tyyppinen pickup, joka myös erittäin arvokas auto. Kuljettaja otetaan kuulusteltavaksi.

On erityisen hyvä tunne, kun teknologiamme ja asiantuntemuksemme voivat auttaa asiakkaitamme palauttamaan varastetut tavarat. Löysimme varastetun auton lisäksi myös ylimääräisen auton, joka osoittautui myös varastetuksi. Haluamme kiittää poliisia hyvästä yhteistyöstä, sanoo Espen Ranvik.

Myös Ruotsin Porschen myyntipäällikkö Håkan Nilsson on erittäin tyytyväinen, että auto on nyt löydetty.

Porsche Sweden on jo usean vuoden ajan tarjonnut kaikille uusille autoasiakkaille GSGroupin GPS-seurantalaitteiden asennusta ja kolmivuotista paikannussopimusta. Tämä todennäköisesti vaikuttaa suhteellisen alhaisiin lukuihin, joita näemme uudemman Porsche malliston varkauksissa, mutta, kuten tällä kertaa, varkauksia tapahtuu edelleen. On ilahduttavaa nähdä, että tekniikka toimii ja että, GSGroup yhdessä poliisin kanssa onnistuu pysäyttämään tekijät.

Ranvik pitää tärkeänä myös Porschen ja GSGroupin yhteistyötä. Varsinkin, kun numerot osoittavat, että etsintäoperaatioiden määrä kasvaa.

- Koemme varastettujen autojen etsintöjen määrän lisääntyneen covidin jälkeen. Näyttää siltä, että rikollisjengit yrittävät kuroa umpeen aikaa, jolloin rajat olivat suljettu. Silloin hyvä yhteistyö poliisin, autokauppiaiden ja vakuutusyhtiöiden kanssa on ratkaisevan tärkeää, jotta mahdollisimman monta varastettua autoa saadaan selville ennen kuin ne viedään pois maasta, Ranvik sanoo.

Poliisikuulusteluissa kuljettaja on kiistänyt syyllistyneensä väärinkäytöksiin ja kertonut toimineensa muiden puolesta.