Til innholdet

Porsche Cayenne löytyi lainvalvonnan ja teknologian yhteistyöllä

Varkaille annettiin vain pari tuntia aikaa olla matkalla, ennen kuin heidät saatiin kiinni

Varhain eräänä aamuna GSGroupin etsintäryhmä saa puhelun Ruotsin poliisilta. Auto on varastettu yöllä, ja järkyttynyt auton omistaja haluaa nyt, että poliisi ryhtyy etsimään sen varastajia. Auto on Porsche Cayenne, hyvin arvokas auto.

- Ymmärsimme heti, että tämä on kriittinen tilanne. Kävimme yhdessä poliisin kanssa läpi tietoja, joita meillä oli ja aloimme toimia; kertoo GSGroupin etsintäryhmän johtaja.

Poliisi oli jo saanut ilmoituksia parista havainnosta autossa yön aikana, mutta he eivät olleet pystyneet pysäyttämään sitä. Auto oli varustettu GSGroupin Spotguard-seurantatekniikalla. Etsintäryhmä ”herätti” autossa olevan paikanninlaitteen ja sai ensimmäisen sijainnin.

- Sijainti osoitti, että auto oli valtatiellä 41, Boråsin eteläpuolella Ruotsissa. Pian sen jälkeen. GSGroupin etsintätiimi sai seurantalaitteesta tiedon, että auto liikkuu ja suuntaa kohti Kinnaa. Saatuamme tarkat tiedot laitteesta, otimme yhteyttä poliisiin ja annamme heille auton sijainnin.

GSGroupin etsintäryhmä ja poliisi pitivät yhteyttä, ja pian sen jälkeen poliisi pysäytti auton ja pidätti kaksi henkilöä.

- On aina hyvä tunne, kun varastetut autot tai työkoneet löydetään ja varkaat saadaan oikeuden eteen. Haluamme kiittää poliisia heidän nopeudestansa ja tehokkuudesta. Ilman heitä varkaat olisivat helposti päässeet huomattavasti pidemmälle ja mahdollisesti pois maasta, sanoo GSGroupin etsintäryhmän johtaja.