Til innholdet

GSGroup:n paikannuslaitteiden avulla löydettiin pakettiauto johon oli lastattu noin puolen miljoonan edestä varastettuja työkoneita ja laitteita.

Seurantayksikkö johti poliisin suoraa pakettiauton luokse, johon oltiin lastattu seitsemän varastettua työkonetta.

Heinäkuun alussa GSGroupin seurantayksikkö sai puhelun asiakkaalta, joka työskentelee työkonevuokraamossa. Asiakas kertoi heiltä varastetuista rakennuskoneista joiden arvot on noin 100 000 kruunua (NOK).

- Asiakas otti meihin yhteyttä ja kertoi meille, että yksi heidän koneistaan ​​oli varastettu. Käynnistimme välittömästi etsinnän, sanoo GSGroup:n toimitusjohtaja Espen Virik Ranvik.

Ole Kristian Gullerud, Expert Machine Rental AS, ilmoitti koneen varkaudesta. Ekspert Maskinutleie on perustettu vuonna 1998 Norjassa, ja heillä on yli 2100 vuokrattavaa kohdetta. Gullerud epäili, että kaksi konetta oli kadonnut, mutta vain yhdessä oli seurantalaite. Toivo oli kuitenkin, että molemmat koneet olisivat samassa paikassa.

Kallista tekniikkaa

GSGroup on yksi Euroopan johtavista paikannuspalveluden tarjoajista, joka on kehittänyt 90-luvun alusta lähtien paikannus- ja mobiilisen kenttätyönohjauksenpalveluita.

Ranvik sanoo, että nykyään varkaat tietävät, mitä etsivät. Rakennuskoneiden ja -varusteiden varkauksien määrä on kasvanut viimevuosina.

- Koneiden ja laitteiden varkaus on tullut kasvavaksi ongelmaksi. Rakennuskoneet ovat usein hyvin kalliita ja niissä on huomattavasti enemmän tekniikkaa kuin edeltäjillä. Se tekee niistä suosittuja varkauden kohteita, joka näkyy haku- ja seurantatehtävien määrissä.

Rakennuskoneet, jotka ilmoitettiin varastetuksi Norjassa, ajettiin nopeasti rajan yli Ruotsiin, mutta niiden lopullinen määräpaikka on epäselvä. Gullerud Ekspert Maskinutleessa sanoo, että tapahtuma ei ole mitenkään ainutlaatuinen.

- Se ei ole ensimmäinen kerta, kun huomaamme koneiden ja laitteiden varkauksia. Laitteiden ja koneiden etsiminen on ärsyttävää ja erittäin aikaa vievää, hän sanoo. Seurantayksikköön, yhteistyökumppaneihin ja poliisiin Ruotsissa otettiin yhteyttä, ja noin kaksitoista tuntia koneiden varastamisen jälkeen, poliisi avasi valkoisen pakettiaukon ovet parkkipaikalla Ljungskillessa, Ruotsissa. Pakettiautosta poliisi löysi molemmat varastetut koneet sekä viisi muuta konetta. Myöhemmin kävi ilmi, että suurin osa varastetuista tavaroista tuli Ekspert Maskinutleelta, vaikka varkaat olivat tehneet parhaansa koneiden tunnistenumeroiden poistamiseksi.

- Olemme iloisia siitä, että koneet löytyivät. Koneet ovat arvoltaan noin puoli miljoonaa kruunua (NOK), mikä on huomattava määrä rahaa. Toivomme, että ihmiset jättävät toisten ihmisten omaisuuden rauhaan, mutta jotkut haluavat tehdä nopean rahan varastamalla muilta, myymällä tai käyttämällä itse laitetta, Gullerud sanoo.

Espen Virik Ranvik GSGroupissa kiittää kaikkia operaatioon osallistuneita.

 - Seitsemän konetta, joiden arvo on yhteensä noin puoli miljoonaa kruunua (NOK), on tietysti erittäin tärkeää asiakkaalle, ja on hyvä, että he ovat saaneet koneensa ja laitteensa takaisin, Ranvik sanoo.

Ekspert Maskinutleie AS:lla on tällä hetkellä 47 työntekijää, jotka on jaettu Norjassa kuuteen osastoon. Asiakkaat ovat pienistä suuriin urakoitsijoihin sekä valtion ja kuntien yrityksiin, ja yhtiöllä on hyvä kannattavuus. Operations Manager Arvid Vegge kiittää GSGroupia heidän ponnisteluistaan ​​varastettujen koneiden palauttamisessa.

- Olemme erittäin tyytyväisiä GSGroupin nopeaan toimintaan, Vegge sanoo.