Til innholdet

Flashback: Sohva lepäili Tanskassa

Asiakkaamme Tanskassa koki toistuvat murrot kesämökillä erittäin harmilliseksi: Varkaat varastivat muun muassa uuden nahkasohvan useasti.

Tarina, jonka kerromme tänään, viettää 20-vuotisjuhlaa. GSGroup tai Guard Systems, kuten meitä tuolloin kutsuttiin, perustettiin alun perin vuonna 1992, ja se alkoi ainutlaatuisella liikeidealla löytää varastetut veneet varkauden jälkeen. Asiakkaidemme veneet varustettiin RF-taajuuteen pohjautuvilla paikantimilla. Käyttämämme patentoitu tekniikka mahdollisti sen, että saimme yhteyden kadonneeseen omaisuuteen lentokoneesta käsin, jopa 500 Km etäisyydeltä. Ensimmäisen toimintavuoden jälkeen kehitimme teknologiaa edelleen ja laajensimme myös tuoteportfoliota, jotta pystyimme paikantamaan ja turvaamaan enemmän asiakkaiden kohteita. Tämä oli mielenkiintoista aikaa, ennen kuin maailma oli tutustunut GSM-matkapuhelin- ja GPS-teknologiaan.
Tämän päivän tarina kertoo sohvasta, joita emme normaalisti paikanna, mutta halusimme auttaa asiakasta ja vakuutusyhtiötä ratkaisemaan ongelman, joka toistui.

Asiakkaamme Tanskassa piti erittäin harmillisena ja turhauttavana, että hänen kesämökkiinsä murtauduttiin. Varkaat anastivat muun muassa uuden arvokkaan nahkasohvan. Kuten tiedämme, melkein kaiken materiaalin voi korvata ja vakuutus on hyvä apu kyseisissä tilanteissa. Heti kun asiakas oli siivonnut kesämökkinsä ja saanut uuden sohvan paikalleen ja muut tavarat, painajainen jatkui. Asiakas ja vakuutusyhtiö istuivat nyt toisen vahinkoselvityksen kanssa hyvin lyhyessä ajassa. Varkaat olivat iskeneet jälleen. Tuotteisiimme ja palveluihimme tutustunut vakuutusyhtiön edustaja otti meihin yhteyttä. Asensimme paikantimen sohva nro 3 ja ei aikaakaan, kun jälleen kerran asiakkaan mökille murtauduttiin. Sohva nro 3 oli kadonnut jälkiä jättämättä.
Asiakas ilmoitti murrosta jälleen paikalliselle poliisille, kuten aina pitää tehdä, mutta sen jälkeen hän otti yhteyttä hälytyskeskukseemme, joka toimii 24/7.
Lähetimme välittömästi etsintäkoneemme ilmaan, joka tuolloin toimi Skienin lentokentällä Norjassa.
Koneen kiivettyä noin 3 000 metrin matkalentokorkeuteensa, etsintäoperaattorimme koneessa saa yhteyden paikantimeen, ei ole yllättävää, että signaali osoittaa Tanskan suuntaan ja kone jatkaa matkaansa kohti Seelantia Tanskaa ja signaali vahvistuu. Lyhyen matkan päässä Seelannissa etsintäkone on yhä 3 000 metrin korkeudessa, kun signaali näyttää tulevan eri paikasta. Koneen etsintäoperaattori merkitsee paikan, jossa signaali muutti suuntaa, ja pyytää ohjaajaa muuttamaan kurssiaan ja suorittamaan niin sanotun ristiinpeilaulauksen eli navigoimaan uudelleen kohti vahvinta signaalia.


Koneen paikannettua missä risteyksessä-kohdassa signaali on, etsintäkone laskeutui Roskilden lentokentälle ja miehistö vei etsintälaitteet autoon. Etsintäpartion ollessa valmis aloittamaan operaatio, otetiin seuraavaksi yhteyttä paikalliseen poliisiin ja ilmoitettiin heille, että he ovat matkalla kohteeseen. Etsintäpartion lähestyessä Høngin aluetta, he saavat tarkan signaaliin kohteeseen. Partio pysäköi auton ja soittavat uudestaan paikalliselle poliisille. Viranomaiset saapuvat nopeasti paikalle ja henkilökuntamme kertoo poliisille miten kadonneen omaisuuden jäljille, on päästy. Poliisi soitti ovikelloa ja oven tuli avaamaan mieshenkilö. Samaan aikaan toinen poliisi yhdistää voimansa henkilökuntamme kanssa, ja he paikantavat ulkona signaalin tulevan talon olohuoneesta. Talossa asuva mies pian myöntää, että sohva, jonka hän on siististi asettanut tv:nsä eteen olohuoneeseen, ei ole päässyt sinne aivan rehellisellä tavalla. Poliisi jatkoi prosessia tuon jälkeen ja henkilökuntamme otti yhteyttä asiakkaaseen, joka luonnollisesti oli iloinen kuullessaan hyvin toteutetusta etsintäoperaatiosta. Muutamaa päivää myöhemmin asiakkaamme saa sohvansa takaisin, eikä asiakkaalla ole tietääksemme ollut murtoja tai varkauksia kesämökiltään sen jälkeen. Siitä on 20 vuotta.
Tekniikka on muuttunut, mutta meillä on edelleenkin hälytyskeskus, joka auttaa asiakkaita 24/7 paikantamaan kadonnut omaisuus.