Til innholdet

Lomapainajainen vältettiin GSGroupin paikannusteknologian avulla

Varkaat luulivat saaneensa varastettua Range Roverin lomakodin parkkipaikalta, Etelä-Espanjassa. Varkaat eivät kuitenkaan tienneet poliisin seuranneen heitä

Ruotsalaisperheen loma sai ikävän käänteen turistien suosimassa Marbellassa, Etelä-Espanjassa. Lämmin ilma, ranta ja aallot vaihtuivat nopeasti epätoivoon, paniikkiin ja vihaani, kun perhe huomasi auton kadonneen lomakodin parkkipaikalta.


-Saimme puhelun aikaisin asiakkaalta, joka kertoi autonsa kadonneen, kertoo GSGroupin toimitusjohtaja Espen Virik Ranvik.


Asiakkaalla oli avaimet, joten todennäköisesti varkaat onnistuivat estämään avaimen lukitussignaalin. Perheen lähdettyä, auton ovet olivat auki ja auto oli helppo viedä.
Varkaat ovat käyttäneet radiosignaalia jo useamman vuoden edukseen eikä ”vanhan aikaisesti” hajoteta ikkunoita. Koska ajoneuvoja ei ole hajotettu, niiden eteenpäin myynti on helpompaa ja nopeampaa, Ranvik kertoo.


Poliisi seurasi ajoneuvon paikanninlaitteen signaalia

GSGroup on Euroopan johtava telematikkaisten tuotteiden, kuten paikanninjärjestelmien, tuottaja ja kehittänyt järjestelmiä 90-luvulta asti. Ranvik sanoo järjestäytyneen rikollisuuden tietävän, mitä tavaraa halutaan ja miten sitä kuljetetaan huomaamattomasti.


- Emme tiedä minne varastettu auto on tarkoitus viedä, mutta lähistöllä oli muutamia satama-alueita ja lauttaterminaaleja, joilla saadaan helposti varastettu tavara siirrettyä Euroopan ulkopuolelle.


- Varastettu auto oli Range Rover, joiden arvo on noin 150 000 euroa. On selvää että varkaat ovat hiljalleen hankkineet yhä arvokkaampaa saalista.
-Marbella on vakiintunut lomakohteeksi, jonne moni suuntaa ympäri vuoden. Alueella on paljon luksusluokan autoja ja veneitä, jotka houkuttelevat varkaita.

Onneksi, kaikki kääntyi lopuksi hyvin. 12 tuntia siitä, kun auto ilmoitettiin varastetuksi, se löydettiin Espanjan poliisin toimesta. Range Roverissa oli pieni paikannuslaite, jonka avulla poliisi pystyi seuraamaan pakoreittiä, joka osoittautui varkaille lyhyemmäksi kuin he olivat suunnitelleet.


-Varkaus on aina ikävä kokemus, mutta se on vielä ikävämpi kokemus lomalla. Kun maata ei tunne, voi epätoivo iskeä nopeasti. Haluan kiittää poliisia ja seurantayksikköä heidän työstä. Tiimi saatiin kasaan nopeasti ja heidän ansiostaan varkaat saatiin vastuuseen teosta. Toivottavasti perhe voi nauttia loppu lomastaan, Ranvik sanoo.